Η Άννα Τριανταφυλλίδου και η Μαρίνα Νικόλοβα από το Ευρωπαϊκό ιστοχώρο για την Κοινωνική Ένταξη (European Web Site on Integration) επισημαίνουν νέες πρωτοβουλίες, δράσεις και ανακοινώσεις που αφορούν στην Ελλάδα.

24 Νοεμβρίου

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος, το ΚΕΚ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και η Εύξεινη Πόλη διοργάνωσαν διημερίδα με θέμα: ‘Καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ελλάδα’ Πολιτικές για την καταπολέμησή τους και ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 & Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50, Αθήνα.

24 Νοεμβρίου

Παγκόσμια Έκθεση Αφίσας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ‘Άλλαξε τον Κόσμο! 50 χρόνια αφίσες για τη Διεθνή Αμνηστία’, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, ώρα 20.30, στην Αίθουσα Κωστής Παλάμας, της ‘Τεχνόπολις’ του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Η έκθεση διοργανώθηκε από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν πενήντα αφίσες από όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία, αλλά έλαβαν και οι ίδιοι μέρος σε αυτό που συμβαίνει όταν η Τέχνη συναντά τον Ακτιβισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

25 Νοεμβρίου

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργάνωσε συζήτηση με θέμα: ‘Τα δικαιώματα των προσφύγων σε περίοδο κρίσης‘.

Ωρα 17.00 – 19.00 στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8, Σύνταγμα

25-26 Νοεμβρίου

Η Γενική Γραμματεία Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και η Υπεύθυνη Αρχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο Ετήσιου Προγράμματος (ΕΠ) 2009 και για τη δημόσια Διαβούλευση των προτεινόμενων δράσεων για το ΕΠ 2012 την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα Δ12-Νίκος Γκάτσος, Τεχνόπολις-Γκάζι.

25-28 Νοεμβρίου

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, διοράνωσαν ένα 4ήμερο αφιέρωμα ταινιών από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου με τίτλο  1ο Πανόραμα ταινιών για τη Βία κατά των Γυναικών.

26 Νοεμβρίου

Ημερίδα με τίτλο: ‘Προσαρμογή και ψυχική υγεία μεταναστών και παλινοστούντων μαθητών: Διερεύνηση αναγκών και σχέδιο παρέμβασης’

Ώρα έναρξης 9.30 π.μ. στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα