«Είναι πράγματι μια καλή συγκυρία αλλά από την άλλη θα πρέπει να αποφύγει κανείς τις υπερβολικές προσδοκίες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» και την εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη.

«Υπάρχουν δύο μεγάλα ζητήματα το γεωπολιτικό και το οικονομικό. Το μεν οικονομικό φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τις αμερικανικές επιχειρήσεις ή από ελληνοαμερικανικές να επενδύσουν στην Ελλάδα».«Ασφαλώς τα μηνύματα που έρχονται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες προβεβλημένες επενδύσεις στην Ελλάδα τους προβληματίζουν. Δεν αρκεί η καλή διάθεση θα πρέπει να υπάρχει και μία εγγύηση σταθερότητας, πολιτικής, οικονομικής, φορολογικής για να πεισθούν να έρθουν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Για να έρθουν και να επενδύσουν θα πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικά προβλήματα», τόνισε ο κ. Ντόκος.

«Για παράδειγμα στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού των F16, που πολύ χρειάζεται η ελληνική αεροπορία, δεν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν όπου η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε για μία συμφωνία που δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία», πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

Πηγή: Αθήνα 9.84