logo tgae II To ίδρυμα Notre Europe, το Egmont, το Ινστιτούτο Elcano και το GKI διοργάνωσαν στις 4 Μαρτίου 2010 την εναρκτήρια εκδήλωση της Eκθεσης TGAE ΙΙ (“Think Global – Act European”). Η έκθεση TGAE ΙΙ προετοιμάστηκε υπό την αιγίδα του ιδρύματος Notre Europe με στόχο την υποβολή συστάσεων στην τρέχουσα τριάδα της Προεδρίας της ΕΕ που περιλαμβάνει την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ουγγαρία (Ιανουάριος 2010 – Ιούνιος 2011). Το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με 13 ακόμα ευρωπαϊκές δεξαμενές σκέψης συμμετέχει στο πρόγραμμα “Think Global – Act European” (TGAE) και έχει συνεισφέρει στην τελική έκθεση με τρία άρθρα:

Ρουμπίνη Γρώπα, Ενσωματώνοντας τις προτεραιότητες για την ειρήνη, την ασφάλεια και το περιβάλλον στις Πολιτικές Αναπτυξιακής Συνεργασίας της ΕΕ.

Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, Το σχέδιο Nabucco: Επιπτώσεις στην Επισκόπηση της Ενεργειακής Στρατηγικής της ΕΕ.

Φιλίππα Χατζησταύρου, Ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη: Προτάσεις για καλύτερη χάραξη πολιτικής.

Το τελικό πρόγραμμα της εναρκτήριας εκδήλωσης περιελάμβανε δύο πάνελ για «Τις προτεραιότητες εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβώνας  για την αύξηση της αποδοτικότητας της ΕΕ» και «ΕΕ 2020: νέες συνεργίες μεταξύ των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών πολιτικών». Η ατζέντα επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στα ζητήματα του νέου ρόλου της τριάδας της Προεδρίας, στις κοινές προγραμματικές προτεραιότητες, τα θέματα της αλλαγής του κλίματος και στη στρατηγική μετά τη Λισαβόνα (EE 2020).